Ayvalık Tostu

Ayvalık Tostu

Ayvalık Tostu

Ekmeğin tost olarak yenilmesi eski insanlar tarafından keyif için değil, ekmeğin nemini alarak daha uzun süre tutmak için keşfedilmiş, keyif için çeşitlendirmek yeni lezzetler halini bulması da Biz Türklere kısmet olmuş, İyi ki de olmuş yoksa ne kumru ne ayvalık gibi çeşit çeşit tostlar olmazmış.

Ayvalık tostu isminden de anlaşılacağı üzere Ayvalık yöresinde nohutla mayalanmış geniş simit ekmeğinden yapılır,İçerisine keyfe göre salam,sucuk,kaşar peyniri yanında domates , rus salatası gibi ekler yapılabilir.

Bu tost çeşitimize aperatif gıda demek yanlış olur, Zira oldukça doyurucudur.


  • İçindekiler

    ÇEŞİTLER

    *Standart Ayvalık Tostu : Salam, Sucuk, Kaşar Peyniri

    *Soslu Ayvalık Tostu : Salam, Sucuk, Kaşar Peyniri, Özel Lievito sosu

    *Full Ayvalık Tostu : Salam, Sucuk, Kaşar Peyniri, İtalyan Salata

    *Kaşarlı Ayvalık Tostu : Yalnızca Kaşar peyniri ile hazırlanır.
  • Ağırlık

    170
  • Pişirme Önerisi

    Önceden ısıtılmış tost makinesinde 3 dakika ısıtmanız yeterli olacaktır.

  • Saklama Koşulları

    +4 derecede 7 gün , -18 derecede 6 ay